Potje Karma
In een les kwam een uiteenzetting over wat Karma is. Een glazen potje gevuld met wijwater werd omhoog gehouden en werd vergezeld door de volgende uitspraken:

Dit is een potje Karma, mijn Karma. Dit potje moet ik leeg eten. In dit potje zit alles, zowel de dingen die ik niet lust als de dingen die ik wel lust. Ik kan beginnen met wat ik lekker vind en het onaangename uitstellen. Ik kan ook eerst het onaangename verwerken om me daarna aan het lekkere deel te kunnen wijden.

Hoe dan ook, alles moet op; het volledige Karma moet worden afgewerkt; dit hele potje dat betrekking heeft op stoffelijke bestaan op Aarde.

Het potje bevat veel teveel om in een keer leeg te eten en eten doe je als je honger hebt. Het Karma kun je nooit in een leven verwerken; daarvoor zijn vele levens nodig en je ontwikkelt je bij elk stukje Karma dat je beetje bij beetje verwerkt.

De een zal sneller eten dan de ander en dus sneller door het Karma heen zijn dan de ander. Je kunt ook weinig tegelijk verwerken en alles zoveel mogelijk uitstellen, maar besef dat eten dat te lang blijft staan, bederft; hetgeen een hoogst onaangenaam verloop veroorzaakt bij het inlossen van het Karma. En eten wat je te vlug opeet, kan je een indigestie bezorgen.

Je kunt zelfs weigeren om ook maar iets te verwerken; waarop de persoon het risico loopt in een staat van autisme te vervallen en/ of stil komt te staan in zijn of haar ontwikkeling.

Je bent dus in principe in staat om zelf uit te maken of je er lang of kort over wilt doen. In principe, omdat je je ervan bewust moet zijn en bereid moet zijn de verantwoordelijkheden van het universele leven te aanvaarden. Onwetendheid, luiheid, begeerten en angst (ofwel ego of dierlijke ziel) zijn slechte raadgevers op het pad van de Karmische evolutie.

Verwacht niet na het ledigen van het potje Karma het uiteindelijke Al, Nirwana, te bereiken. Het potje Karma bevindt zich niet in het niets, maar in een veel groter grotere omgeving. Dit potje bevatte slechts het Karma van het stoffelijke bestaan op Aarde; daarbuiten is er nog veel meer. De evolutie gaat gewoon door, maar dan in andere vormen onder andere wetmatigheden.

51459840_2147694371976061_7789898647088398336_n

©2019 Stichting de Pyramide | Langeweg 12 | 3262 LE Oud-Beijerland | Tel: 0186 - 84 30 46 | info@stichtingdepyramide.com