Lescyclus kennismaken met esotherie

In totaal zijn er zeven thema’s. Elk thema wordt verspreid over meerdere avonden gegeven en afgestemd op ieders persoonlijke behoeften en de van toepassing zijnde actualiteit. Tijdens de lessen kun je kennismaken met een inleiding op de aloude Esotherie der Essenen en het gedachtengoed van Maharishi Ma Prem. Na de kennismaking met de Esotherie kan je zelf de keus maken om de volgende cyclus van 7 thema’s te gaan volgen. Heb je interesse, stuur ons dan een mail.

1. De Essenen

Bij het thema Essenen wordt stilgestaan bij de geschiedenis van de Essenen, de basis van de leerstellingen van de Essenen en de positie van Jezus met betrekking tot de Essenen.

2. Esotherie

Het thema esotherie behandelt de definitie van esotherie en de definitie van evolutie. De bijbehorende universele werking wordt gekoppeld aan het streven van ieder mens naar veiligheid en geborgenheid. Hierbij wordt ook ingegaan op de negatieve karaktertrekken van mensen en de noodzakelijke strijd die hier uit voortkomt.

3. Eiso

Het thema eiso behandelt de bewustwording van de gevolgen van ons dagelijks handelen. Hierbij wordt nader ingegaan op de vragen wat doe je hier eigenlijk op de aarde en wat heb je hier op aarde te zoeken. Deze bewustwording verkrijg je door naar binnen in jezelf te schouwen. Verder wordt de relatie tussen eiso en esotherie nader verkend.

4. Ontwikkeling

Bij dit thema wordt gekeken naar de uitwerking van de materialistische wereld op het individuele bestaan. De universele wetten van de esotherische weg worden nader toegelicht. Vanuit de paradox van weten en begrijpen wordt gewezen op het dragen dan wel nemen van verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling.

5. Discipline

Aangezien discipline geen wetmatigheid is wordt bij dit thema ingegaan op het verkrijgen van controle over je denken en handelen. De noodzaak van ervaren en leren wordt in verband gebracht met meditatie. Dit lijdt tot inzicht van hoe om te gaan met je principes versus het flexibel in het leven staan, waarbij het handelen vanuit moreel besef de leidraad is.

6. Het Zelf

Door het schouwen in jezelf ga je een confrontatie aan met jezelf. Door het werkelijk zien maak je een bewuste keus om je te verbinden met het leven en de natuur en kom je dichter bij jezelf. Het nemen/dragen van verantwoordelijkheid is onontkoombaar.

7. Geestelijke wereld

Vanuit het besef dat de geestelijke wereld als bron dienstbaar is, wordt het mogelijk om je hiermee te verbinden. Deze verbinding is behulpzaam bij het ontwikkelen en bij het stellen van grenzen. De diepte van dit mededogen leidt tot inzage in het godsbesef.

©2019 Stichting de Pyramide | Langeweg 12 | 3262 LE Oud-Beijerland | Tel: 0186 - 84 30 46 | info@stichtingdepyramide.com